Департамент культури і туризму Абу-Дабі оголосив про запуск програми сертифікації безпеки і чистоти – першої подібної в регіоні програми, спрямованої на підвищення стандартів рівня чистоти і гігієни на всіх туристичних об'єктах емірату. Поки готелі, торгові центри і пам'ятки в Абу-Дабі ретельно готуються до того, щоб знову прийняти гостей, Департамент піклується про здоров'я і благополуччя відвідувачів, пропонуючи систему сертифікації, яка забезпечить відповідність стандартизованим рівнем гігієни для туристичних місць на всій території емірату. Ця державна ініціатива є частиною обов'язкової програми по забезпеченню охорони здоров'я і безпеки жителів і гостей емірату Абу-Дабі, а також відповіддю на зміну споживчих тенденцій, поведінки клієнтів і їх очікувань, як наслідок коронавірусної інфекції COVID-19. Програма сертифікації була створена спільно з провідними світовими розробниками і буде реалізована в кілька етапів. Перший етап торкнеться готелів Абу-Дабі.
Деякі з загальних правил включають обмеження часу роботи ресторанів, які можуть бути відкриті тільки з 6:00 і до 19:00. Додаткові правила стосуються регулярної дезінфекції об'єктів, надання на вході в приміщення антисептиків для рук, чітке визначення окремих входів і виходів, а також установку тепловізорів, інтегрованих в систему Національної служби реагування на надзвичайні ситуації та стихійні лиха. Також обов'язковим є наявність кімнати для ізоляції, в якій можна буде ізолювати людей, які можливо захворіли коронавірусом, і медичної бригади, які чергують на місці в робочий час. Всі відвідувачі також зобов'язані постійно носити маски. Рекомендації Департаменту культури і туризму Абу-Дабі також містять чіткі вказівки по дотриманню соціальної дистанції і заходам з контролю заповнювання приміщень. Розмітка для дотримання соціальної дистанції повинна бути чітко позначена на підлозі, а ескалатори і ліфти можуть використовувати тільки люди з особливими потребами. Рекомендації щодо сидячих місць в ресторанах передбачають, що за одним столом можуть перебувати тільки чотири людини при відстані між столами не менше 2,5 м. Місткість кожного об'єкта буде «обмежена» в межах 30% від можливої, а ресторани та зони відпочинку зобов'язуються розмістити на вході попереджаючі покажчики про те, що максимально допустима кількість відвідувачів вже знаходиться всередині закладу. Не допускається проведення будь-яких розважальних заходів, а відвідувачі можуть перебувати на кожному об'єкті готелю не більше 3 годин підряд. Також строгі правила стосуватимуться і співробітників, які повертаються на свої робочі місця: до отримання дозволу повернутися на роботу кожен співробітник буде зобов'язаний пройти тест на COVID-19, при цьому вони будуть проводитися раз на два тижні. Вимірювання температури у співробітників буде проводитися регулярно протягом робочого часу, а також співробітники пройдуть підготовку відповідно до протоколу дій в разі зараження COVID-19.